Aanloop (7)

27 jan. 2020, Het begint een vorm van discipline te worden om elke dag iets te plaatsen in aanloop naar de Dutch Grand Prix toe. In het eerste weekend van mei zal de Formule 1 weer na 35 jaar te zien zijn op het Circuit Zandvoort. In dat weekend zal ik waarschijnlijk een rol gaan spelen bij ZFM Zandvoort. 35 jaar geleden is het dat deze wagens te zien zijn geweest. Dat is 1985. Mij lijkt het leuk om even te grasduinen in het muzikale jaar van 1985. 
Dit nummer is weer leuk voor de mensen die van het stevige werk houden. Het nummer ‘Love like blood’ van Killing Joke heeft zeker iets gedaan in de vaderlandse hitlijsten van dat jaar. Nog leuker is een verhaal van mijn voormalige tandarts Fred Lont die zelf ooit bezig is geweest met een aantal bands zoals Reel en Conteched. Twee stevig klinkende bands waar wellicht de meesten onder ons nooit van hebben gehoord. Het is industrial en de leken zeggen dat het zelfs lijkt op Rammstein, maar niets is minder waar.
Wat zijn bands met Killing Joke heeft te maken, is heel simpel. Jaren nadat Killing Joke deze hit heeft gehad treden de heren een keer op in de Melkweg Amsterdam. In het voorprogramma staat Conteched en Killing Joke is zelfs onder de indruk wat Conteched laat zien en horen. Kortom ik zit één schakel van Killing Joke af. Daarom dat nummer uit 1985.


Jaap Koper
@jaapaltfm