Aanloop (9)

29 jan. 2020, Ga ik er nu echt 100 van maken of niet? Misschien maken jullie het mee, maar misschien houd ik er over één week ook mee op. De reden waarom ik in het muzikale jaar 1985 duik, heeft alles te maken met het laatste jaar dat de Nederlandse Grand Prix op het Circuit Zandvoort heeft plaatsgevonden. Over iets meer dan drie maanden is het zover, dan is er na 35 jaar weer een Dutch Grand Prix en speel ik waarschijnlijk een rol bij ZFM Zandvoort waar ik het overzicht heb op zowel de race als wat er om heen afspeelt.
1985 is het jaar geweest van ‘De Baas’ oftewel ‘The Boss. Met onder meer ‘Dancing in the dark’, ‘I’m on fire’ en ‘Born in the USA’ levert Bruce Springsteen een degelijk album af. Over het jaartal kunnen we discussiëren, maar het album mag dan wel in 1984 zijn uitgebracht of opgenomen, hits worden het pas een jaar later. Dus 1985.
De link met de song is de geschiedenis. Natuurlijk gaat het bij Bruce over hoe hij terugkijkt op zijn jonge jaren, maar dar kunnen de liefhebbers van de sport op vier wielen denk ik ook. Zeker als je de verschillende geschiedenis groepen op dit sociale medium ziet die over de historie van onder meet het Zandvoortse circuit gaan. Natuurlijk denk ik daarbij ook aan Rob Petersen. Dat is bijna een wandelende encyclopedie in dat op zicht als het gaat over de Nationale autosportgeschiedenis, maar Rob heeft ook van nabij verschillende Grote Prijzen van Nederland van nabij meegemaakt.
Voor mij is de song passend van dat album.

Jaap Koper
@jaapaltfm