Menu

106.9 fm | Kabel 104.5 fm

Ruud Houweling

Geschreven door Jaap Koper


ThuiswedstrijdRuud Houweling bij ZFM
Een foto die nu niet door mij is gemaakt, maar door Edwin Keur. Hij is de buurman van Ruud Houweling die wij gisteren op bezoek hebben gehad. Op de fiets en gitaar in de arm op weg naar de Zandvoortse studio. Van de watertoren en dan naar beneden afzakken.
Ons kent ons, maar Ruud heeft ook nog wat te vertellen over het album 'Erasing Mountains'. Het idee krijgt hij na de soundtrack bij het NTR programma De Gouden Eeuw. Wie de nummers beluistert kan het landschap van bossen en heuvels tot zee en strand zien.


Ruud schildert het landschap met muziek, maar kan ook het contrast weergeven. Zoals in 'Why we're here'. Je als mens afvragen waarom we er zijn en waarom de elementen in moeder natuur aanwezig zijn. Het liedje is ontstaan na het bekijken van de maan in de nacht. Ruud is niet de enige die dit ziet. Ook iemand anders kijkt naar het schouwspel.
De boeren worden niet vergeten met 'Spring will return'. Voor de Zandvoortse strandpachters is misschien dat wel een song wat bij hen past, als het februari is. Als koeien in een lente wei weer beginnen aan een paviljoen.
Ook als Ruud solo zijn nummers brengt, blijven deze recht overeind staan. Tel ook het stemgeluid van hem erbij en je hebt het beeld compleet. Muzikaal plaatjes bekijken met iemand die nog iets bij het verhaal verteld. Beter krijg je het niet!
Jaap ;)

ZFM Zandvoort

Studio
Tolweg 10A
023 5730393
Correspondentieadres
ZFM Zandvoort
Postbus 436
2040 AK Zandvoort
Mail de redactie